Huvudrätt

Laxsoppa

Gör så här

1.Stek lök, vitlök och fänkål mjuk men inte för hårt. Tillsätt palsternacka.

2. Tillsätt buljong och vatten. Låt koka i ca 15 minuter. Känn på palsternackan, den ska börja mjukna lite.

3. Tillsätt grädde. Lägg i laxen, skuren i mindre portionsbitar, och låt den småputtra i några minuter under lock.

4. Salta och peppra efter behov.

ingredienser

4 personer

600-700 g lax
2 msk olivolja
4 schalottenlökar eller 1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 fänkål, skivad
4 palsternackor, grovt hackade
2 grönsaksbuljonger och 1 liter vatten
1 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

Dryckestips till receptet
Tommasi Le Fornaci Rosé

Finns i Systembolagets beställningssortiment!

Nr: 51885, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Askos Verdeca

Valle d'Itria I.g.t.

Nr: 75775, Vitt vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer
João Portugal Ramos Alvarinho

Nr: 79909, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!