Huvudrätt

Ljummen bulgursallad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala sötpotatisen.

2. Skär i 0,5 cm tunna skivor och halvera dessa. Lägg ut på plåt, ringla över olivolja och havssalt. Baka i ugn i ca 25 min.

3. Koka bulgur enligt anvisning på paketet, men lägg i tomatpuré, rökt paprikapulver och en halv skalad gul lök i kokvattnet.

4. Bryn salsiccian runt om och stek sedan klart på lägre värme. Bryn hastigt rödlöken i samma panna, utan att den förlorar sin spänst.

5. Avsluta med att hälla över 1 msk råsocker och karamellisera löken. Skär korven i sneda slantar.

6. Blanda korv, rödlök och sötpotatis med den varma bulgurn. Vänd sist ned babyspenaten. Servera med paprikadressing.

ingredienser

4

4 färska salsicciakorvar
3 dl bulgur
2 sötpotatisar ca 500 g
4 1/2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1/2 gul lök
1 tsk rökt paprikapulver (sweet)
2 sötpotatisar ca 500 g
200 g babyspenat
2 rödlök i tunna skivor
1 tsk råsocker

Paprikadressing:
2,5 dl crème fraiche
2 msk rökt paprikapulver (sweet)
salt och nymalen svartpeppar

Dryckestips till receptet
Vila Santa Reserva

Nyanserat och kryddigt vin

Nr: 12507, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Duorum Reserva

Fylligt vin med en välbalanserad syra och mjuka fina tanniner

Nr: 79203, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!