Plockmat/mingel

Mandelpotatisblini

Gör så här

1. Blini: När du kokar mandelpotatis så tänk på att koka upp vattnet och dra sedan kastrullen åt sidan och låt potatisen stå och dra tills den är klar. Annars spricker den och blir vattnig.

2. Blanda alla ingredienser med den mosade potatisen och stek i panna till önskad storlek.

3. Lättast är att använda en spritspåse för att få fina blinis. Blinisarna ska bli små munsbitar, ca 4 cm i diameter.

4. Citroncrème: Vispa crème fraichen luftig och smaka av med rivet citronskal, citronsaft och salt. Lägg en klick citroncrème på varje blini och toppa med löjrom.

5. Garnera med finhackad rödlök, gräslök och dill. 

ingredienser

4 personer

Blini
125 g mandelpotatis (kokt och mosad)
1 ägg
1 äggvita, hårt vispad
1 dl crème fraiche
0,5 dl grädde
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 nypa socker

Citroncrème
1 dl crème fraiche
1 citron (ekologisk) till garnering
finhackad rödlök
gräslök
dill

Dryckestips till receptet
Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Nr: 7891, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Beaumont des Crayères Fleur de Prestige Brut 2009

Årgångschampagne till ett unikt pris

Nr: 72474, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Beaumont des Crayères Fleur Blanche Brut 2012

Frisk rosévin från södra Frankrike!

Nr: 82613, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!