Förrätt

Margaritaceviche på hälleflundra

Gör så här

1. Skär fisken i små kuber om ca ½ cm. Lägg dessa i en skål. Skala även räkorna, skär dem i samma storlek och tillsätt dessa.

2. Kärna ur och hacka chilin väldigt fint, gör detsamma med salladslöken. Tillsätt dessa till skålen tillsammans med saften från 2 lime, tequila och salt. Blanda samman och låt stå ca 5 minuter, rör om då och då. Syran från limen kommer nu att tillaga den råa fisken vilket syns genom att den råa fisken vitnar och blir fastare i konsistensen.

3. Smaka av saften och justera eventuellt mängden chili, tequila, salt eller lime. Preparera cocktailglas genom att gnida en limeklyfta längs glaskanten och doppa i salt. Fördela därefter cevichen i cocktailglasen och skeda över lite av vätskan. Toppa med hackad koriander.

ingredienser

300 gram färsk hälleflundra eller annan vit fisk
150 gram färska räkor
½ färsk grön chili
½  stjälk salladslök, gröna delen
2 limefrukter
1 tsk salt
1 kruka koriander
1-2 msk Patrón Silver

Dryckestips till receptet
Black Tower Rosé

Frisk och fruktigt rosévin från Black Tower!

Nr: 5068908, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!