Förrätt

Marinerade skaldjur med ingefära, saffran och citronkrutonger

Gör så här

1. Skär brödet i tärningar och blanda med rivet skal från citronen, olivolja och salt. Rosta gyllene i ugnen på 200 grader.

2. Kör alla ingredienser till marinaden i en mixer och sila. Ställ marinaden kallt.

3. Dela hummern och ta ut och skär ner köttet i önskade bitar.

4. Skala havskräftorna och halstra pilgrimsmusslorna hastigt i het panna.

5. Arrangera skaldjuren med de tärnade och skivade grönsakerna, krutonger och marinad i tallrikar eller skålar och servera.

ingredienser

4 personer

Marinerade skaldjur
1 hummer
4 pilgrimsmusslor
4 havskräftor
100 g skalade räkor
1/4 gurka (skalad, urkärnad och tärnad)
1 morot skalad och tunt skivad
3 salladslökar, tunt skivade
2 tomater (skalade, urkärnade och tärnade)
1/2 röd finhackad chili
1/2 grön finhackad chili

Marinad 
2 morötter
2 tomater
1 paket saffran
1 äpple (skalat och urkärnat)
1/2 gul lök
1/4 gurka skalad
1 vitlöksklyfta
1 bit ingefära (ca 5 cm, skalad)
1 dl vitt vin
0,5 dl olivolja
1 urkärnad chili
salt, svartpeppar och färskpressad limejuice

Citronkrutong
2 skivor vitt bröd gärna surdeg
1 citron (ekologisk)
2 msk olivolja
1 st nypa salt

Dryckestips till receptet
Pazo de San Mauro 2022

Nr: 72096, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Black Tower Chardonnay

Nyhet i 1 liters flaska!

Nr: 7903101, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!