Förrätt

Maryland crab cakes

Gör så här

1. Rensa krabbköttet.
2. Hacka vårlök och dragon.
3. Blanda ägg, senap, örter, salt och peppar i en skål. Tillsätt krabbkött och panko. Blanda försiktigt. Forma åtta krabbkakor.
4. Hetta upp oljan och stek krabbkakorna i tre minuter på varje sida. Servera med kaprismajonnäs, citron och vattenkrasse.

Kaprismajonnäs

1. Krama ur kaprisen och hacka den grovt.
2. Riv skalet på citronen och pressa ur saften.
3. Blanda majonnäs med kapris, citronsaft och citronskal och salta och peppra. Låt stå svalt till servering.

ingredienser

4

500 g krabbkött, färskt eller på burk
4 dl panko (asiatiskt ströbröd)
2 msk finhackad vårlök
2 tsk hackad dragon
1 ägg
1 msk dijonsenap
0,5 dl rapsolja
salt och peppar
vattenkrasse och citron till servering

Kaprismajonnäs
1,5 dl majonnäs
4 msk kapris
zest och saft av en ½ citron
salt och peppar

Dryckestips till receptet
La Genereuse Francine

Friskt rosévin från södra Frankrike!

Nr: 239408, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!