Förrätt

Maryland crab cakes

Gör så här

1. Rensa krabbköttet.
2. Hacka vårlök och dragon.
3. Blanda ägg, senap, örter, salt och peppar i en skål. Tillsätt krabbkött och panko. Blanda försiktigt. Forma åtta krabbkakor.
4. Hetta upp oljan och stek krabbkakorna i tre minuter på varje sida. Servera med kaprismajonnäs, citron och vattenkrasse.

Kaprismajonnäs

1. Krama ur kaprisen och hacka den grovt.
2. Riv skalet på citronen och pressa ur saften.
3. Blanda majonnäs med kapris, citronsaft och citronskal och salta och peppra. Låt stå svalt till servering.

ingredienser

4

500 g krabbkött, färskt eller på burk
4 dl panko (asiatiskt ströbröd)
2 msk finhackad vårlök
2 tsk hackad dragon
1 ägg
1 msk dijonsenap
0,5 dl rapsolja
salt och peppar
vattenkrasse och citron till servering

Kaprismajonnäs
1,5 dl majonnäs
4 msk kapris
zest och saft av en ½ citron
salt och peppar

Dryckestips till receptet
Black Tower Organic Sparkling Rosé

Nr: 77222, Mousserande vin , Lätt & Avrundat

Läs mer
Black Tower Delicious Rosé

Alkoholfritt rosévin

Nr: 1960, Alkoholfritt , Mjukt & Bärigt

Läs mer
La Genereuse Francine

Frisk rosévin från södra Frankrike!

Nr: 239408, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!