Förrätt

Matjessillsallad med pepparrotskräm och brynt smör

Gör så här

  1. Koka betorna mjuka. Skala och klyfta dem tunt.
  2. Skiva halva äpplet tunt, tärna andra halvan mycket fint. Pressa citronen över äppelskivor och tärningar.
  3. Hacka matjessillen grovt.
  4. Fördela matjessill, äppelskivor- och tärningar samt betor i en ring på fyra stora tallrikar. 
  5. Rör ihop ingredienserna till pepparrotskrämen och lägg en klick i mitten och dra gärna ut den dekorativt med en sked som på bilden.
  6. Bryn smöret så att det blir nötbrunt och skeda bort skummet. 
  7. Droppa över lite brynt smör precis vid servering och strö över gräslök.
  8. Dra ett par varv med pepparkvarnen.
ingredienser

4 portioner

200 g hela matjessillfiléer av hög kvalitet
1/2 citron
1 grönt äpple
1 gula beta
1 rödbeta
4 msk fint hackad gräslök
75 g smör
nymald svartpeppar

Pepparrotskräm
2 dl crème fraiche
1–2 msk pepparrot
1 tsk flytande honung
1 krm salt

Dryckestips till receptet
Kyrö Dark Gin

En ekfats lagrad gin gjord på 100% råg!

Nr: 8634102, Sprit ,

Läs mer
Kyrö Gin

Vinnare av 2015 års Gin & Tonic på IWSC 2015!

Nr: 8775602, Sprit ,

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!