Förrätt

Mejillones A La Marinera

Gör så här

Om du använder färska musslor, tvätta och skrubba dem och ta bort ”skägget” med en skalkniv.

Släng musslor som är öppna eller ser skadade ut.

Skär vitlöken i tunna skivor och halvera tomaterna. Värm olivoljan på låg värme i en tjockbottnad kastrull eller gryta och lägg ner vitlöken, låt den mjukna och få lite färg.

Kärna ur chilin och skär den i tunna skivor, lägg ner den i kastrullen.

Häll ner paprikapulv- ret och rör om.

Lägg sedan ner musslorna, häll på vinet och lägg i tomaterna.

Salta och peppra försiktigt och sätt på locket.

Skaka lite på kastrullen efter ett par minuter, ta sedan av locket och vänd lite på musslorna så att tomatblandningen fördelas jämnt över alla musslor (musslorna kokas med hjälp av ångan som bildas i kastrullen).

Sätt på locket igen om inte alla musslor har öppnat sig.

När alla musslor har öppnat sig, ta av kastrullen från plattan och strö över rikligt med persilja.

Om några musslor fortfarande är stängda, släng dessa.

Servera musslorna med en god baguette, perfekt att doppa i den mustiga såsen.

ingredienser

450 g frysta blåmusslor eller 500 g färska blåmusslor
3 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
300 g kvisttomater
1⁄2 färsk röd chili (eller mer om du gillar stark mat)
2 kryddmått sött paprikapulver 1 dl vitt vin
3 msk hackad slätbladig persilja Nymald svartpeppar
Flingsalt

Dryckestips till receptet
mzcava
Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw

En ekologisk cava signerad Måns Zelmerlöw!

Nr: 5026001, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!