Förrätt

Melon och gurkcocktail med havskräftsstjärtar och forellrom

Gör så här

1. Skär ner melonerna i bitar, skala och dela gurkan. Kärna ur gurkan med en sked och skär ner den i bågar.

2. Droppa över saften av 1/2 citron samt 1 msk olivolja. Blanda i en bunke och fyll cocktailglasen.

3. Skala och marinera kräftorna i resten av olivoljan och pressa/riv i vitlök.

4. Grilla sedan havskräftorna i 1 minut på var sida, precis före servering.

5. Toppa cocktailen med kräftorna och 2 tsk forellrom

ingredienser

4 personer

8 havskräftor
200 g vattenmelon
200 g honungsmelon
1/2 gurka
1 dl olivolja (extra virgin)
1/2 citron
3 vitlöksklyftor
100 g forellrom

Dryckestips till receptet
Beaumont des Crayères Fleur Blanche Brut 2012

Frisk rosévin från södra Frankrike!

Nr: 82613, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Frizzana

Italienska bubblor i unik flaska!

Nr: 7479901, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
GIOL Prosecco Collio Organic Brut

Ekologisk prosecco från Italien!

Nr: 79043, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!