Plockmat/mingel

Miniburgare med mozzarella, basilika och senapsmajo

Gör så här

1. Blanda köttfärs, bbq-sås, rökt paprikapulver, salt och peppar. Forma åtta små biffar och gör en liten fördjupning med fingret i mitten. 2. Blanda majonnäs och senap. Riv ner citronskal och smaka av med lite saft. 3. Kantskär bröden så att de får samma storlek som biffarna. 4. Stek burgarna på båda sidor i smör eller olja. Värm bröden under tiden. 5. Täck bottendelen av bröden med små salladsblad. Bred på senapsmajo, rödlök och tomat. Lägg sedan på biffarna, ett nytt lager majo, mozzarella och basilika. Peppra ordentligt. Lägg på överdelen av bröden, tryck ihop lite och stick i ett avbrutet grillspett av trä. 
ingredienser

8 personer

400 g köttfärs

1 dl bbq-sås med röksmak, t ex hickory eller chipotle
1 tsk rökt paprikapulver
salt
nymalen svartpeppar
1 dl majonnäs
1 msk svensk senap
1 citron
8 små hamburgerbröd
smör eller olja till stekning
salladsblad
1 liten rödlök, skivad
2 tomater, skivade
1 mozzarella, skivad
1/2 kruka basilika

Dryckestips till receptet
The Black Shiraz

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Nr: 6131, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!