
Plockmat/mingel
Minipajer av smördeg
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Stansa ut rundlar av smördegen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla rundlarna med ägget.
3. Hyvla zucchinin och potatisen tunt, gärna med en mandolin.
4. Toppa 1/3 av pajerna med hyvlad zucchini och pensla dem med olja.
5. Toppa 1/3 av pajerna med potatis. Blanda ihop honung och rosmarin och pensla potatispajerna med blandningen.
6. Lämna resten av pajerna utan topping. Strö över flingsalt och svartpeppar. Ställ in i ugnen och baka i ca 15 minuter eller tills dem har fått fin färg.
7. Toppa zucchinipajerna färsk getost och basilika och de rena pajerna med ricotta, rökt lax och vattenkrasse.
ingredienser
Ca 20 stycken
2 paket smördegsrullar
1 zucchini
100 g färsk getost
1 kruka basilika
4 fasta potatisar
3 rosmarinkvistar, finhackade
1 msk flytande honung
1 dl ricotta
3 skivor rökt lax
1 kruka vattenkrasse
1 ägg, lätt uppvispat
1 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar