Plockmat/mingel

Minipajer av smördeg

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Stansa ut rundlar av smördegen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla rundlarna med ägget.

3. Hyvla zucchinin och potatisen tunt, gärna med en mandolin.

4. Toppa 1/3 av pajerna med hyvlad zucchini och pensla dem med olja.

5. Toppa 1/3 av pajerna med potatis. Blanda ihop honung och rosmarin och pensla potatispajerna med blandningen.

6. Lämna resten av pajerna utan topping. Strö över flingsalt och svartpeppar. Ställ in i ugnen och baka i ca 15 minuter eller tills dem har fått fin färg.

7. Toppa zucchinipajerna färsk getost och basilika och de rena pajerna med ricotta, rökt lax och vattenkrasse.  

ingredienser

Ca 20 stycken
2 paket smördegsrullar
1 zucchini
100 g färsk getost
1 kruka basilika
4 fasta potatisar
3 rosmarinkvistar, finhackade
1 msk flytande honung
1 dl ricotta
3 skivor rökt lax
1 kruka vattenkrasse
1 ägg, lätt uppvispat
1 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!