Huvudrätt

Minitacos med kryddstark kyckling

Gör så här

1. Stek kycklingfärsen så den är ordentligt genomstekt.

2. Blanda ihop koriander, vitlök, ingefära, chili, finhackad rödlök, sweet chilisås och saften från en lime i en skål. Allra enklast är att köra ner allting i en matberedare. Annars kan allt finhackas för hand.

3. Blanda kryddröran med den färdiga kycklingfärsen och låt den stå och dra till sig smakerna. Smaka av med salt och peppar.

4. Blanda wasabi, crème fraiche och ingefära till en sås/röra.

5. Värm mini-tacotubes i ugnen enligt anvisning på förpackningen.

6. När tacoskalen är klara lägger man lite sallad i botten på skalet och fyller med kycklingröran. Toppa med en klick av wasabiröran.

ingredienser

4 personer

500 gr kycklingfärs
1 msk färsk koriander hackad
1 klyfta vitlök, finriven
1/2 tsk färsk finriven ingefära
1 urkärnad chilifrukt
1 lime
2 msk sweet chilisås
1 rödlök
salladsblad
2 dl crème fraiche
3 tsk wasabi
1 msk färsk Ingefära
salt, peppar
Färdigköpta minitacotubes

Dryckestips till receptet
Marabelle Sangiovese Primitivo Organic

Ett biodynamiskt naturvin odlat och skördat med varsam hand, utan bekämpningsmedel och med stor respekt för djur och natur i...

Nr: 75046, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Tommasi Villa Fontana Bardolino

Bardolino DOC

Nr: 71501, Rött vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer
Tommasi Le Fornaci Rosé

Finns i Systembolagets beställningssortiment!

Nr: 51885, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!