Efterrätt

Mjölkchokladterrin på mandelbotten

Gör så här

1. Mjölkchokladterrin: Koka vispgrädden och philadelphiaosten. Tillsätt ägget och slå blandningen försiktigt över chokladen. Mixa smeten slät med stavmixer. Fyll upp smeten i valfri form och grädda den i ugn på 95°C i ca 20-25 min. Smeten ska sluta dallra när man puttar på formen. Ta ut och låt den svalna. Frys den sedan en liten stund så går det lättare att trycka ut den ur formarna. (Om man har mjuka gummiformar).

2. Chokladmandelbotten: Blanda ägg och strösocker. Häll försiktigt i mjölken följt av olivoljan. Blanda de torra ingredienserna för sig. Vänd sedan ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Grädda på bakplåtspappersklädd plåt på 160 °C i ca 15-16 min. Låt chokladbottnen svalna på plåten. Skär i valfri form. 

3. Havtornssorbet: Blanda ingredienserna och kör i glassmaskin.

4. Marshmallows: Koka vatten, strösocker, sirap, glykos och salt till 120 °C. Tillsätt gelatinet och 0,25 dl vatten. Häll upp lagen i rostfri blandar bunke och vispa på medelhastighet i 5 min. öka sedan till full hastighet i 5 min. Massan ska bli luftig som en maräng. Strö upp ett ca 2-3 mm tjockt lager med florsocker på en plåt och häll upp och bred ut massan. Strö på lite florsocker och ställ i torrt till nästa dag

ingredienser

4 personer

Mjölkchokladterrin:
70 g grädde
80 g philadelphiaost
1 ägg
130 g mjölkchoklad

Chokladmandelbotten: 
1 ägg
1 dl strösocker
1/2 dl mjölk
0,25 dl olivolja
0,25 dl kakaopulver
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl vetemjöl
0,25 msk bakpulver

Havtornssorbet:
300 g havtornsjuice
190 g sockerlag
40 g glykos
110 g äppeljuice

Marshmallows: 
0,4 dl vatten
1 dl strösocker
0,4 dl ljus sirap
0,25 dl glykos
En liten nypa salt

Dryckestips till receptet
Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella

Rött, sött och gott till ost samt dessert!

Nr: 74558, Sött vin , Sött

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!