
Efterrätt
Mjölkchokladterrin på mandelbotten
Gör så här
1. Mjölkchokladterrin: Koka vispgrädden och philadelphiaosten. Tillsätt ägget och slå blandningen försiktigt över chokladen. Mixa smeten slät med stavmixer. Fyll upp smeten i valfri form och grädda den i ugn på 95°C i ca 20-25 min. Smeten ska sluta dallra när man puttar på formen. Ta ut och låt den svalna. Frys den sedan en liten stund så går det lättare att trycka ut den ur formarna. (Om man har mjuka gummiformar).
2. Chokladmandelbotten: Blanda ägg och strösocker. Häll försiktigt i mjölken följt av olivoljan. Blanda de torra ingredienserna för sig. Vänd sedan ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Grädda på bakplåtspappersklädd plåt på 160 °C i ca 15-16 min. Låt chokladbottnen svalna på plåten. Skär i valfri form.
3. Havtornssorbet: Blanda ingredienserna och kör i glassmaskin.
4. Marshmallows: Koka vatten, strösocker, sirap, glykos och salt till 120 °C. Tillsätt gelatinet och 0,25 dl vatten. Häll upp lagen i rostfri blandar bunke och vispa på medelhastighet i 5 min. öka sedan till full hastighet i 5 min. Massan ska bli luftig som en maräng. Strö upp ett ca 2-3 mm tjockt lager med florsocker på en plåt och häll upp och bred ut massan. Strö på lite florsocker och ställ i torrt till nästa dag
ingredienser
4 personer
Mjölkchokladterrin:
70 g grädde
80 g philadelphiaost
1 ägg
130 g mjölkchoklad
Chokladmandelbotten:
1 ägg
1 dl strösocker
1/2 dl mjölk
0,25 dl olivolja
0,25 dl kakaopulver
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl vetemjöl
0,25 msk bakpulver
Havtornssorbet:
300 g havtornsjuice
190 g sockerlag
40 g glykos
110 g äppeljuice
Marshmallows:
0,4 dl vatten
1 dl strösocker
0,4 dl ljus sirap
0,25 dl glykos
En liten nypa salt
Dryckestips till receptet

Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella
Rött, sött och gott till ost samt dessert!
Nr: 74558, Sött vin , Sött