Plockmat/mingel

Moules Farcies

Gör så här

Skrubba musslorna och klipp bort ”skägget”.

Släng bort musslor som är öppna eller skadade.

Ångkoka musslorna i lite saltat vatten 3–4 minuter, tills alla har öppnat sig.

Släng de musslor som inte öppnats.

Ta isär musslorna och släng de tomma skalhalvorna.

Rör ihop smör, persilja, vitlök, schalottenlök och en gnutta riven muskot.

Lägg en klick av röran på varje mussla och strö över riven par- mesan och ströbröd.

Baka musslorna i ugn i 10–12 minuter eller grilla dem under lock till dess att smöret bubblar och musslorna är gyllene.

Strö över lite mer persilja och servera med baguette som kan användas för att suga upp det smälta smöret.

Servera med ett glas Arc-en-Ciel rose.

ingredienser

1 kg färska blåmusslor

80 g smör

1 stor finhackad vitlöksklyfta

1 liten finhackad schalottenlök

1 msk finhackad persilja

Riven muskot

Riven parmesan

Ströbröd

 

Dryckestips till receptet
Arc-en-Ciel Rosé

I praktisk 1-litersförpackning!

Nr: 5056901, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Arc-en-Ciel Rosé Mousseux

Fräscht och smakrikt ekologiskt alkoholfritt alternativ

Nr: 1932, Alkoholfritt , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Arc-en-Ciel Grande Réserve

I praktisk 1-litersflaska!

Nr: 78590, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!