Förrätt

Örtgratinerade havskräftor

Gör så här

1. Vispa samman smör och finhackade
örter. Värm ugnen till högsta grillvärme.

2. Dela havskräftorna på längden och lägg de med skalsidan nedåt i en ugnsfast form. Salta och lägg på örtsmöret.

3. Gratinera i 5–10 minuter tills smöret smält och havskräftorna blivit lätt gratinerade. Servera gärna med nybakat bröd.

ingredienser

1 kg havskräftor, råa
salt
200 g smör
2 msk dragonblad
2 msk dill
2 msk gräslök

Vintips till receptet
Arc-en-Ciel Rosé

I praktisk 1-litersförpackning!

Nr: 5056901, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstaklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Nr: 7891, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Chablis l'Eglantière

Ett torrt, friskt och fruktigt vin med ren, fräsch frukt och lång, elegant eftersmak.

Nr: 73943, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!