Huvudrätt

Örtig lammstek serverad med potatis- och olivsallad och grön kapriskräm

Gör så här

Lammstek:

1. Lägg fram lammet 1 timme före tillagning, så att det blir rumstempererat. Sätt ugnen på 175 °C.

2. Gnid in lammsteken med salt, peppar, vitlök och finhackad rosmarin.

3. Lägg lammet i en ugnsfast form. Stick in köttermometern till mitten av steken.

4. Placera lammet i nedre delen av ugnen och stek till önskad innertemperatur.

5. När termometern visar 65 °C är steken lätt rosa inuti och vid 70 °C helt genomstekt. Ta ut steken och låt den vila i cirka 15 minuter innan den skärs upp.

Potatis & Olivsallad:

1. Koka och skär ner potatisen i en bunke. Droppa över olivolja och vinäger.

2. Skär ner vårlöken i skivor och strimla moroten.

3. Blanda ner grönsakerna i potatisen tillsammans med oliverna. Dela tomaterna och toppa salladen med dem.

Grön kapriskräm

1. Mixa persilja och timjan med 1-2 vitlöksklyftor och ca 1 msk olivolja.

2. Blanda crème fraiche och majonnäs i en bunke och slå över örtoljan.

3. Hacka kaprisen grovt och rör ner i såsen. Välj om du vill blanda ner såsen i potatissalladen eller servera den bredvid.

ingredienser

4 personer

ca 1 kg lammstek (med ben)
250 g gula cocktailtomater
4 tsk kapris
1 dl blandade oliver
8-10 medelstora fasta potatisar
4 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 kruka persilja
1 kruka timjan
1 kruka rosmarin
1 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
salt & peppar
1 vitlök
1 morot

Dryckestips till receptet
Marqués de Vargas Reserva

En elegant rioja med klassiska undertoner i koncentrat

Nr: 78622, Rött vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer
Tons de Duorum

Nr: 74781, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Tommasi Villa Fontana Bardolino

Bardolino DOC

Nr: 71501, Rött vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!