Huvudrätt

Ostfylld ravioli med parma och salviasmör

Gör så här

1. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Smält smöret och tillsätt salviabladen när smöret börjar dofta. Håll varmt utan att det bränns vid.

2. Häll raviolin i kokvattnet och låt sjuda en minut kortare än anvisningen på förpackningen. Låt rinna av och häll sedan ner raviolin i salviasmöret.

3. Riv skinkan i mindre bitar och blanda försiktigt. Häll upp i skålar eller djupa tallrikar. Strö över parmesan, peppra och garnera med extra salviablad.

ingredienser

4 personer

50 g smör

1 kruka färsk salvia

2 pkt färsk ostfylld ravioli, à 250 g

100 g parmaskinka

färskriven parmesan

nymalen svartpeppar

Dryckestips till receptet
Tommasi Chiaretto

Läskande till mat och gott sällskap!

Nr: 70749, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Le Fornaci Rosé

Finns i Systembolagets beställningssortiment!

Nr: 51885, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Surani Atlas Organic

Nu i ny design Tommasi Naturae

Nr: 75292, Rött vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!