Huvudrätt

Oxfilé med Amarone-sås

Gör så här

1. Hetta upp smör och olja i en stor panna.

2. Bryn köttet på alla sidor så det får en vacker färg, ca 2-3 minuter. Salta och peppra väl.

3. Ta upp köttet och rulla det lätt i mjöl och lägg tillbaka i stekpannan och bryn köttet runtom ytterligare 1 minut.

4. Häll över amaronevinet och fonden och låt köttet sjuda ca 3-4 minuter beroende på köttets tjocklek och hur du vill ha det tillagat. Ta upp och håll varmt.

5. Låt köttet vila medan du reducerar ner såsen ytterligare till cirka 2/3. Sila och maka av med salt, peppar och en nypa socker.

6. Servera köttet med såsen, potatiskakan och hastigt stekta balsamicotomater.

Potatisrösti

1. Krama ur vätskan ordentligt ur den rivna potatisen.

2. Fördela potatisen i cirka 10-12 högar och platta ut till centimetertjocka plättar.

3. Hetta upp smör och olja och stek dem på medelvärme ca 4-5 minuter på var sida. Salta efter smak och håll varmt.

Balsamicotomater

1. Hetta upp oljan och stek tomaterna runtom så de får lite färg.

2. Häll i balsamicon och skaka runt.

3. Salta och peppra väl.

ingredienser

4

800 g oxfilé av mittbiten, 4 putsade portionsbitar
2 msk smör + 2 msk olivolja
1 dl vetemjöl
4 dl amaronevin
1 msk koncentrerad kalvfond
1 nypa strösocker
flingsalt och nymald svartpeppar
timjan till garnering

Potatisrösti
8 medelstora mjöliga potatisar, skalade och finrivna
2 msk smör + 2 msk olivolja
flingsalt

Balsamicotomater
250 g cocktailtomater
1 msk olivolja
1 msk balsamico
flingsalt och nymald svartpeppar

Dryckestips till receptet
Tommasi Amarone Classico

Nr: 22350, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Alain Jaume Côtes du Rhône Grand Veneur Organic Reserve

AOP Côtes du Rhône

Nr: 72034, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Domaine Grand Veneur Les Champauvins

Ekologiskt och smakrik Baby Châteauneuf-du-Pape""

Nr: 9320401, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!