Buffé

Paj med lax och sparris

Gör så här

Pajskal:

1. Sätt på ugnen på 200 °C. Blanda mjöl, smör och vatten till en deg.

2. Smörj en pajform, kavla ut degen och tumma ut den i formen.

3. Pricka degen med en gaffel. Förgrädda i ugnen i 15 minuter.

Fyllning:

1. När pajskalet är förgräddat lägger du på rökt lax, sparris, kapris och dill som fördelas jämnt.

2. Vispa upp ägg och mjölk, salt och peppar och häll över fyllningen.

3. Grädda ca 30 minuter i 175 °C.

ingredienser

4 personer

100 g rökt lax
2 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk kallt vatten
200 g kokt sparris, hela eller delade
1 tsk kapris
1 tsk dill
3 ägg
4 dl mjölk
salt och peppar

Dryckestips till receptet
Eden Valley Chardonnay

Nr: 74634, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!