Huvudrätt

Pankofriterad kycklingtaco med rostad majssalsa, guacamole och srirachamajo

Gör så här

Majssalsa

  1. Stek majsen i lite olja så att den blir gyllene.
    Låt svalna.
  2. Blanda majsen med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Guacamole

  1. Mosa avokadoköttet grovt med en gaffel.
  2. Tillsätt vitlök och tomat och rör ihop. Smaka av med lime och lite salt.

Srirachamajo

  1. Blanda majonnäs och srirachasås.

Kyckling

  1. Strimlade i 1 cm tjocka strimlor och delade tvärs över.
  2. Vispa upp äggen.
  3. Blanda panko med salt, svartpeppar och malen spiskummin.
  4. Vänd kycklingen i uppvispat ägg och sedan i panko.
  5. Hetta upp oljan till 175° i en stor tjockbottnad gryta. Mät med termometer eller lägg i en brödbit, när den snabbt  blir gyllene är det klart att fritera.
  6. Fritera lite åt gången. Ta upp bitarna med en lång metallpincett eller hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
  7. Värm eller stek bröden lätt.
  8. Servera kycklingen med tillbehören.
ingredienser

4 portioner

8 små mjuka tortillabröd
4 tunna kycklingfiléer
2 ägg
3 dl panko
1 msk malen spiskummin
1 msk flingsalt och 1 tsk nymald svartpeppar
1 liter neutral olja till fritering
Guacamole
3 avokador
1 vitlöksklyfta, riven
1 tomat, delad, urkärnad och fint tärnad
1 1/2 lime, pressad
flingsalt
Rostad majssalsa
1 stor burk majs, 340 g, avrunnen
2 salladslökar, fint skivade
1 chili, urkärnad och finhackad
1 tomat, urkärnad och tärnad
2 msk färsk koriander hackad, alt persilja
olivolja
flingsalt
Srirachamajo
2 dl majonnäs, hemgjord eller Hellmann’s
3–4 tsk srirachasås
Dryckestips till receptet
Black Tower Organic White Bubbly

Ekologisk och vegan!

Nr: 72350, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till asiatiska rätter

Nr: 6045, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
The White Viognier

Smakrikt, druvigt och blommigt vin från en av Australiens största vingårdar

Nr: 72714, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!