Huvudrätt

Parmesangratinerad aubergine

Gör så här

1. Mixa bröd, timjan och skalad vitlök.

2. Skiva auberginerna, strö över salt och låt ligga i en halvtimme och vätska sig. Skölj och torka av. Strö över lite mjöl på båda sidor.

3. Stek ett par skivor i taget i het olja tills auberginen får fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.

4. Täck botten av en smord ugnsfast form med ett lager aubergineskivor. Täck med lite tomatsås, rivna basilikablad, parmesan och mozzarella i bitar. Fortsätt att varva aubergine, tomatsås, basilika och ost. Sluta med ett lager ost, salta och peppra och strö över brödsmulorna.

5. Gratinera i 175 grader i ca 30 minuter.

Servera med en bit bröd och lite grönsallad.

ingredienser

4 personer

2 skivor torrt vitt bröd
1 näve färsk timjan
1 vitlöksklyfta
ca 750 g aubergine
salt
vetemjöl
4 msk olivolja
1-1 1/2 burk färdig tomatsås för pasta (gärna med oliver)
1 kruka färsk basilika
50 g färskriven parmesan
1 mozzarellaost
nymalen svartpeppar

Dryckestips till receptet
Marqués de Vargas Reserva

En elegant rioja med klassiska undertoner i koncentrat

Nr: 78622, Rött vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!