Huvudrätt

Pasta Alfredo

Gör så här

1. Koka pastan enligt instruktionen på förpackningen.

2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.

3. Smält smöret på svag värme och tillsätt den finhackade löken. Den ska bli mjuk och lite genomskinlig.

4. Rör sen ner philadelphiaost, matlagningsgrädde och parmesanost. Låt alla ingredienser smälta samman på svag värme. Smaka av med salt.

5. Blanda såsen med den färdigkokta pastan.

6. Finhacka bladpersilja enligt smak, ca 2 msk i pastablandningen.

7. Servera med lite grovriven parmesan och svartpeppar.

ingredienser

4 personer

500 gr fettucine
2 msk smör
2 schalottenlökar
2 vitlökar
1 dl matlagningsgrädde
200 gr philadelphiaost
1,5 dl grovriven parmesanost
persilja
salt och peppar

Dryckestips till receptet
Tommasi Le Fornaci Lugana DOC

Gardasjöns vita pärla!

Nr: 7677401, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Eden Valley Chardonnay

Nr: 74634, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Black Tower Chardonnay

Nyhet i 1 liters flaska!

Nr: 7903101, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!