Huvudrätt

Pasta med stark tomatsås

Gör så här

1. Koka pastan tills den nästan är klar och låt rinna av.

2. Hetta under tiden upp oljan i en rymlig stekpanna. Tillsätt strimlad pancetta och bryn tills den får färg. Låt rinna av på hushållspapper.

3. Skala och hacka löken, strimla chilin och mjukfräs båda i stekfettet.

4. Tillsätt tomaterna när löken börjar ta färg. Låt puttra ihop i ca 5 minuter. Tillsätt pancetta eller bacon och låt det bli varmt.

5. Häll pastan i såsen och koka ytterligare en minut under omrörning.

Servera med färskriven parmesan.

ingredienser

4 personer

400 g pappardelle (eller bucatini)
4 msk olivolja
140 g pancetta eller bacon
1 gul lök
1 röd chili
400 g konserverade cocktail-tomater
400 g krossade tomater

Dryckestips till receptet
Marabelle Sangiovese Primitivo Organic

Ett biodynamiskt naturvin odlat och skördat med varsam hand, utan bekämpningsmedel och med stor respekt för djur och natur i...

Nr: 75046, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Tommasi Surani Atlas Organic

Nu i ny design Tommasi Naturae

Nr: 75292, Rött vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Palanca Ripasso

I TOMMASIS RIPASSO FINNS DET BÄSTA FRÅN AMARONEN

Nr: 2133, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!