
Huvudrätt
Pasta med stark tomatsås
Gör så här
1. Koka pastan tills den nästan är klar och låt rinna av.
2. Hetta under tiden upp oljan i en rymlig stekpanna. Tillsätt strimlad pancetta och bryn tills den får färg. Låt rinna av på hushållspapper.
3. Skala och hacka löken, strimla chilin och mjukfräs båda i stekfettet.
4. Tillsätt tomaterna när löken börjar ta färg. Låt puttra ihop i ca 5 minuter. Tillsätt pancetta eller bacon och låt det bli varmt.
5. Häll pastan i såsen och koka ytterligare en minut under omrörning.
Servera med färskriven parmesan.
ingredienser
4 personer
400 g pappardelle (eller bucatini)
4 msk olivolja
140 g pancetta eller bacon
1 gul lök
1 röd chili
400 g konserverade cocktail-tomater
400 g krossade tomater
Dryckestips till receptet

Marabelle Sangiovese Primitivo Organic
Ett biodynamiskt naturvin odlat och skördat med varsam hand, utan bekämpningsmedel och med stor respekt för djur och natur i...
Nr: 75046, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Tommasi Surani Atlas Organic
Nu i ny design Tommasi Naturae
Nr: 75292, Rött vin , Friskt & Fruktigt

Tommasi Palanca Ripasso
I TOMMASIS RIPASSO FINNS DET BÄSTA FRÅN AMARONEN
Nr: 2133, Rött vin , Kryddigt & Mustigt