Huvudrätt

Pasta med stark tomatsås

Gör så här

1. Koka pastan tills den nästan är klar och låt rinna av.

2. Hetta under tiden upp oljan i en rymlig stekpanna. Tillsätt strimlad pancetta och bryn tills den får färg. Låt rinna av på hushållspapper.

3. Skala och hacka löken, strimla chilin och mjukfräs båda i stekfettet.

4. Tillsätt tomaterna när löken börjar ta färg. Låt puttra ihop i ca 5 minuter. Tillsätt pancetta eller bacon och låt det bli varmt.

5. Häll pastan i såsen och koka ytterligare en minut under omrörning.

Servera med färskriven parmesan.

ingredienser

4 personer

400 g pappardelle (eller bucatini)
4 msk olivolja
140 g pancetta eller bacon
1 gul lök
1 röd chili
400 g konserverade cocktail-tomater
400 g krossade tomater

Dryckestips till receptet
Marabelle Sangiovese Primitivo Organic

Ett biodynamiskt naturvin odlat och skördat med varsam hand, utan bekämpningsmedel och med stor respekt för djur och natur i...

Nr: 75046, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Tommasi Surani Atlas Organic

Nu i ny design Tommasi Naturae

Nr: 75292, Rött vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Palanca Ripasso

I TOMMASIS RIPASSO FINNS DET BÄSTA FRÅN AMARONEN

Nr: 2133, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!