Huvudrätt

Pasta Vongole med fräscha primörer

Gör så här

Blanda 1 liter kallt vatten med 1⁄2 dl salt. Låt musslorna ligga i vattnet i en timme. Skölj musslorna noga och släng dem som är öppna eller trasiga.

Dela sparris och strimla sockerärtor. Skiva fänkålen tunt och lägg i isvatten så att den krispar till sig.

Koka upp pastavatten och salta rikligt. Lägg i pastan.

Stek lök, vitlök och timjan i en klick smör på låg värme. Tillsätt musslor och vin.

Lägg på lock och låt koka ihop i någon minut tills musslorna har öppnat sig.

Plocka bort musslorna och lägg åt sidan. Rensa bort eventuella stängda musslor. Tillsätt grädde i grytan och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt resten av smöret och mixa till en skummig sås. Låt sparris och sockerärtor koka med i en minut.

Sila pastan när den är al dente. Blanda pastan med såsen och lägg tillbaka musslorna. Rör om.

Lägg pastan i fyra tallrikar. Toppa med fänkål och strö över krasse.

ingredienser

4 portioner

1 kg vongole
1 knippe sparris
75 g sockerärtor
1 fänkål
1 klyfta vitlök, riven
1 schalottenlök, finhackad
några kvistar färsk timjan, repade och finhackade
25 g smör
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
krasse, till servering
linguine, till servering

Dryckestips till receptet
MYTH White Blend

Greppa årets mest unika vinflaska! Nu även som vitt vin.

Nr: 50876, Vitt vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Tommasi Baciorosa Appassionato

Ett friskt och fruktigt rosé

Nr: 72433, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Black Tower Riesling Club Edition

Nr: 57612, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!