Efterrätt

Pavlova med sommarbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°.
  2. Separera äggulan från vitan. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt citronsaft och häll försiktigt i sockret medan du vispar. Vispa tills marängen blir toppig. Tillsätt majsstärkelsen.
  3. Häll smeten i en spritspåse. Spritsa ut portionsmaränger på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa ett extra varv, som en kant, runt bottnarna, så fyllningen inte rinner ut.
  4. Grädda i ca 30 min. Marängen ska vara hård utanpå men krämig inuti. Lägg på galler och låt svalna.
  5. Riv citronskalet fint till lemoncurden. Pressa ut saften och blanda med citronskal, socker och ägg. Häll över i en kastrull.
  6. Sätt plattan på låg värme och låt krämen tjockna under omrörning. Ta bort från plattan, blanda i tärnat smör och rör tills det smält. Häll över på burk och ställ svalt. Lemoncurden håller i upp till 2 veckor om den förvaras i lufttät steriliserad burk i kylskåp.
  7. Fyll en spritspåse med kall lemoncurd. Spritsa i mitten av marängerna. Spritsa vispad grädde över citronkrämen. Garnera med sommarbär och citronmeliss.
ingredienser

6-8 portioner

Marängbottnar
3 äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk citronsaft
2 tsk majsstärkelse

Lemoncurd
2 citroner
1/2 dl strösocker
2 ägg
50 gram smör

Garnering
Vispad grädde
Sommarbär
Citronmeliss

Dryckestips till receptet
Black Tower Delicious Rosé

Alkoholfritt rosévin

Nr: 1960, Alkoholfritt , Mjukt & Bärigt

Läs mer
Black Tower Organic Sparkling Rosé

Nr: 77222, Mousserande vin , Lätt & Avrundat

Läs mer
Black Tower Organic Sparkling

Gott till ost och dessert!

Nr: 77142, Mousserande vin , Lätt & Avrundat

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!