
Efterrätt
Pavlova med sommarbär
Gör så här
- Sätt ugnen på 100°.
- Separera äggulan från vitan. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt citronsaft och häll försiktigt i sockret medan du vispar. Vispa tills marängen blir toppig. Tillsätt majsstärkelsen.
- Häll smeten i en spritspåse. Spritsa ut portionsmaränger på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa ett extra varv, som en kant, runt bottnarna, så fyllningen inte rinner ut.
- Grädda i ca 30 min. Marängen ska vara hård utanpå men krämig inuti. Lägg på galler och låt svalna.
- Riv citronskalet fint till lemoncurden. Pressa ut saften och blanda med citronskal, socker och ägg. Häll över i en kastrull.
- Sätt plattan på låg värme och låt krämen tjockna under omrörning. Ta bort från plattan, blanda i tärnat smör och rör tills det smält. Häll över på burk och ställ svalt. Lemoncurden håller i upp till 2 veckor om den förvaras i lufttät steriliserad burk i kylskåp.
- Fyll en spritspåse med kall lemoncurd. Spritsa i mitten av marängerna. Spritsa vispad grädde över citronkrämen. Garnera med sommarbär och citronmeliss.
ingredienser
6-8 portioner
Marängbottnar
3 äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk citronsaft
2 tsk majsstärkelse
Lemoncurd
2 citroner
1/2 dl strösocker
2 ägg
50 gram smör
Garnering
Vispad grädde
Sommarbär
Citronmeliss