Plockmat/mingel

Pintxos med sparris och serrano

Gör så här

Skär baguetten i centimetertunna skivor.

Bryt av den hårda änden på sparrisen, skölj och skär sedan varje sparris på längden så det blir två tunna skivor.

Hetta upp olivoljan i en grillpanna.

Lägg ner sparris- skivorna och grilla ett par minuter på varje sida tills de får lite färg.

Salta och peppra.

Lyft över sparrisen på ett fat.

Lägg ner brödskivorna i grillpannan, sänk värmen lite, och stek brödet i oljan som blivit kvar i pannan tills det fått lite färg.

Lägg över brödskivorna på ett uppläggningsfat.

Lägg på två skivor serranoskinka på varje brödskiva och toppa med sparrisen.

Blir det serranoskinka över, servera den på sidan av.

ingredienser

1 surdegsbaguette
3 msk olivolja
300 g färsk grön sparris
200 g tunt skivad serranoskinka
Flingsalt
Svartpeppar

Dryckestips till receptet
mzcava
Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw

En ekologisk cava signerad Måns Zelmerlöw!

Nr: 5026001, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Gancia Prosecco Brut

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!

Nr: 7879, Mousserande vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
The White Viognier

Smakrikt, druvigt och blommigt vin från en av Australiens största vingårdar

Nr: 72714, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!