
Plockmat/mingel
Pintxos med sparris och serrano
Gör så här
Skär baguetten i centimetertunna skivor.
Bryt av den hårda änden på sparrisen, skölj och skär sedan varje sparris på längden så det blir två tunna skivor.
Hetta upp olivoljan i en grillpanna.
Lägg ner sparris- skivorna och grilla ett par minuter på varje sida tills de får lite färg.
Salta och peppra.
Lyft över sparrisen på ett fat.
Lägg ner brödskivorna i grillpannan, sänk värmen lite, och stek brödet i oljan som blivit kvar i pannan tills det fått lite färg.
Lägg över brödskivorna på ett uppläggningsfat.
Lägg på två skivor serranoskinka på varje brödskiva och toppa med sparrisen.
Blir det serranoskinka över, servera den på sidan av.
ingredienser
1 surdegsbaguette
3 msk olivolja
300 g färsk grön sparris
200 g tunt skivad serranoskinka
Flingsalt
Svartpeppar
Dryckestips till receptet

Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw
En ekologisk cava signerad Måns Zelmerlöw!
Nr: 50260, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Gancia Prosecco 375ml
Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!
Nr: 7879, Mousserande vin , Fruktigt & Smakrikt

The White Viognier
Smakrikt, druvigt och blommigt vin från en av Australiens största vingårdar
Nr: 72714, Vitt vin , Druvigt & Blommigt