Huvudrätt

Pizza med citronricotta, tomater och örter

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader och sätt samtidigt in en plåt i ugnen.

Blanda ricotta och citronzest. Smaka av med salt och peppar.

Bred ut pizzadegen på ett bakplåtspapper. Bred på citronricottan. Lägg på tomater och zucchini. Toppa med bitar av getosten.

För över bakplåtspappret med pizzan till den varma plåten. Grädda i cirka 15 minuter.

Toppa med de färska örterna samt salt och peppar. Avsluta med att ringla över olivolja.

ingredienser

1 pizza
1 färdig pizzadeg
250 g ricotta
1 citron, zesten
150 g tomater
skivade 1⁄2 zucchini, hyvlad
180 g getost
färsk salvia
färsk basilika
salt
svartpeppar
olivolja

Dryckestips till receptet
Lyre's Amalfi Spritz

Alkoholfri nyhet på Systembolaget från 1 juni!

Nr: 11910, Alkoholfritt , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Hola MZ Rosé by Måns Zelmerlöw

Nu lanserar den folkkäre artisten sitt första stilla rosévin!

Nr: 59620, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Graticcio Appassionato

Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak

Nr: 5354, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!