Huvudrätt
Pizza med citronricotta, tomater och örter
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader och sätt samtidigt in en plåt i ugnen.
Blanda ricotta och citronzest. Smaka av med salt och peppar.
Bred ut pizzadegen på ett bakplåtspapper. Bred på citronricottan. Lägg på tomater och zucchini. Toppa med bitar av getosten.
För över bakplåtspappret med pizzan till den varma plåten. Grädda i cirka 15 minuter.
Toppa med de färska örterna samt salt och peppar. Avsluta med att ringla över olivolja.
ingredienser
1 pizza
1 färdig pizzadeg
250 g ricotta
1 citron, zesten
150 g tomater
skivade 1⁄2 zucchini, hyvlad
180 g getost
färsk salvia
färsk basilika
salt
svartpeppar
olivolja
Dryckestips till receptet
Lyre's Amalfi Spritz
Alkoholfri nyhet på Systembolaget från 1 juni!
Nr: 1191015, Alkoholfritt , Friskt & Fruktigt
Hola MZ Rosé by Måns Zelmerlöw
Nu lanserar den folkkäre artisten sitt första stilla rosévin!
Nr: 5962001, Rosévin , Friskt & Fruktigt
Tommasi Graticcio Appassionato
Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak
Nr: 5354, Rött vin , Kryddigt & Mustigt