Huvudrätt

Polenta med vitlöksfräst svamp

Gör så här

1. Tillaga polentan enligt instruktionerna på förpackningen. Rör i osten och nästan allt smör. Smaka av med salt och peppar. 

2. Bred ut polentan på en skärbräda och låt stelna.

3. Skala vitlök och skiva tunt eller hacka. 

4. Torrstek svampen tills den tappat all vätska. Tillsätt vitlök och lite smör och låt fräsa tills svampen får fin färg. Tillsätt hackad persilja och smaka av med salt och peppar. 

5. Skär bitar av polentan och servera med svamp och lite extra parmesan.

ingredienser

4 personer

100 g polentagryn
25 g färskriven parmesan
25 g smör
salt
nymalen peppar
2 vitlöksklyftor
200 g blandad svamp
1 liten knippa bladpersilja

Dryckestips till receptet
Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Torr och frisk smak av citrus och äpple

Nr: 87212, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Baciorosa Appassionato

Rom med en djup karaktär

Nr: 72433, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!