Tillbehör

Potatis- och jordärtskocksgratäng

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 C.

2.  Koka upp mjölk och grädde i en vid kastrull. Finhacka vitlöken.

3.  Skala och skiva potatis och jordärtskockorna tunt. Lägg ner potatisen, jordärtskockorna. och vitlöken i gräddmjölken.

4. Låt det sjuda ca 20 minuter tills potatisen är mjuk med ett lätt tuggmotstånd och rör om med jämna mellanrum.

5. Smaka av med salt och häll upp i en ugnsfast form. Ugnsbaka gratängen ca 10 minuter tills den har en fin gratinerad yta.

ingredienser

4

350 g potatis
250 g jordärtskocka
2 vitlöksklyftor
2 ½ dl mjölk
2 ½ dl vispgrädde
salt

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!