Tillbehör

Primörsallad

Gör så här

1. Dela potatisen i halvor. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Dela tomaterna i halvor. Riv osten grovt.

2. Dela kronärtskockorna i mindre bitar. Blanda 3 msk av oljan med vinägern och senapen till en dressing. Smaka av med salt och svartpeppar.

3. Grilla potatisen och sparrisen ca 5 minuter tills de fått fin färg.

4. Dela sparrisen i mindre bitar och blanda med potatisen, tomaterna, salladen och kronärtskockorna på ett fat.

5. Häll över dressingen och toppa med ost och basilikablad. Krydda med salt och svartpeppar.

ingredienser

4

600 g kokt färskpotatis
1 knippe sparris
200 g körsbärstomater
40 g parmesanost
275 g marinerade kronärtskockor i olja
1 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
80 g blandad sallad t ex babyspenat eller rucola
basilika, bladen från 0,5 kruka
salt, svartpeppar

prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!