Tillbehör

Primörsallad

Gör så här

1. Dela potatisen i halvor. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Dela tomaterna i halvor. Riv osten grovt.

2. Dela kronärtskockorna i mindre bitar. Blanda 3 msk av oljan med vinägern och senapen till en dressing. Smaka av med salt och svartpeppar.

3. Grilla potatisen och sparrisen ca 5 minuter tills de fått fin färg.

4. Dela sparrisen i mindre bitar och blanda med potatisen, tomaterna, salladen och kronärtskockorna på ett fat.

5. Häll över dressingen och toppa med ost och basilikablad. Krydda med salt och svartpeppar.

ingredienser

4

600 g kokt färskpotatis
1 knippe sparris
200 g körsbärstomater
40 g parmesanost
275 g marinerade kronärtskockor i olja
1 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
80 g blandad sallad t ex babyspenat eller rucola
basilika, bladen från 0,5 kruka
salt, svartpeppar

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!