Tillbehör
Primörsallad
Gör så här
1. Dela potatisen i halvor. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Dela tomaterna i halvor. Riv osten grovt.
2. Dela kronärtskockorna i mindre bitar. Blanda 3 msk av oljan med vinägern och senapen till en dressing. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Grilla potatisen och sparrisen ca 5 minuter tills de fått fin färg.
4. Dela sparrisen i mindre bitar och blanda med potatisen, tomaterna, salladen och kronärtskockorna på ett fat.
5. Häll över dressingen och toppa med ost och basilikablad. Krydda med salt och svartpeppar.
ingredienser
4
600 g kokt färskpotatis
1 knippe sparris
200 g körsbärstomater
40 g parmesanost
275 g marinerade kronärtskockor i olja
1 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
80 g blandad sallad t ex babyspenat eller rucola
basilika, bladen från 0,5 kruka
salt, svartpeppar