Huvudrätt

Pumpafrörostade kycklingklubbor med bacon- & champinjonsallad

Gör så här

1. Rosta pumpafröna i lite olja tills de börjar dofta. Vänd kycklingklubborna i potatismjöl och sedan i pumpakärnorna. 2. Stek kycklingklubborna i smör och lite olja på medelvärme, ca 15 min på varje sida. Krydda med salt, peppar och chiliflakes runt om. Kontrollera att kycklingen är klar genom att skära med en vass kniv. Köttsaften ska vara helt färglös. 3. Stek baconet knaprigt i en annan panna under tiden. Låt rinna av på hushållspapper, men spara stekskyn. 4. Skiva champinjonerna. Blanda champinjoner och rucola. 5. Rör ihop senap, citronsaft, vitlök och lite salt. Vispa in olja och steksky. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Strö över bacon. Servera till kycklingen.  
ingredienser

4 personer

6-8 kycklingklubbor

2 dl pumpafrön

olja

2 msk potatismjöl

smör

olivolja

flingsalt

nymalen svartpeppar

1 nypa chiliflakes

Dryckestips till receptet
Tommasi Poggio al Tufo Alicante

Nr: 75851, Rött vin , Stramt & Nyanserat

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!