
Huvudrätt
Ramen med kyckling
Gör så här
Skala och riv ingefäran och vitlöken. Skiva chilin. Dela citrongräset i två delar och banka på det med en kniv så det spricker upp lite. Hetta upp sesamoljan i en stor gryta och fräs allt hastigt utan att det tar färg. Häll i buljongen och låt sjuda cirka 15 minuter. Smaksätt med soja, lime och honung.
Skär kycklingköttet i mindre bitar. Du kan servera det varmt eller kallt. Skala och dela äggen, grovriv moroten och skiva salladslöken.
Tillaga nudlarna enligt förpackningen och fördela dem i fyra låga och vida skålar. Häll på buljong så det täcker och fördela resten av ingredienserna i grupper. Servera med sesamfrön, crispy chili, koriander, soja och lime att klämma över.
ingredienser
4
SOPPA
1 liter kycklingbuljong, gärna hemgjord
1 tumstor bit ingefära
1 vitlöksklyfta
1⁄2 chilifrukt
1 stjälk citrongräs
3 msk sesamolja
2–3 msk japansk soja
1⁄2 pressad lime
2 msk honung
200 g äggnudlar
TOPPING
400 g stekt kycklingkött (gärna rest)
4 mjuk- eller löskokta ägg
1 stor morot
2 salladslökar
450 g bladspenat
150 g böngroddar
TILL SERVERING
rostade sesamfrön, svarta eller vita
crispy chili (krispiga chiliflingor i olja, finns i välsorterad matbutik)
1 kruka koriander
japansk soja
2 lime