Huvudrätt

Ramen med kyckling

Gör så här

Skala och riv ingefäran och vitlöken. Skiva chilin. Dela citrongräset i två delar och banka på det med en kniv så det spricker upp lite. Hetta upp sesamoljan i en stor gryta och fräs allt hastigt utan att det tar färg. Häll i buljongen och låt sjuda cirka 15 minuter. Smaksätt med soja, lime och honung.

Skär kycklingköttet i mindre bitar. Du kan servera det varmt eller kallt. Skala och dela äggen, grovriv moroten och skiva salladslöken.

Tillaga nudlarna enligt förpackningen och fördela dem i fyra låga och vida skålar. Häll på buljong så det täcker och fördela resten av ingredienserna i grupper. Servera med sesamfrön, crispy chili, koriander, soja och lime att klämma över.

ingredienser

4

SOPPA

1 liter kycklingbuljong, gärna hemgjord
1 tumstor bit ingefära
1 vitlöksklyfta
1⁄2 chilifrukt
1 stjälk citrongräs
3 msk sesamolja
2–3 msk japansk soja
1⁄2 pressad lime
2 msk honung
200 g äggnudlar

TOPPING

400 g stekt kycklingkött (gärna rest)
4 mjuk- eller löskokta ägg
1 stor morot
2 salladslökar
450 g bladspenat
150 g böngroddar

TILL SERVERING

rostade sesamfrön, svarta eller vita
crispy chili (krispiga chiliflingor i olja, finns i välsorterad matbutik)
1 kruka koriander
japansk soja
2 lime

Dryckestips till receptet
Black Tower Riesling Club Edition

Nr: 57612, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Ramos Elegant White

Fräscht, torrt vitt vin från Portugals mest främsta vinmakare João Portugal Ramos

Nr: 79034, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till asiatiska rätter

Nr: 604501, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!