Huvudrätt

Ramen med kyckling

Gör så här

Skala och riv ingefäran och vitlöken. Skiva chilin. Dela citrongräset i två delar och banka på det med en kniv så det spricker upp lite. Hetta upp sesamoljan i en stor gryta och fräs allt hastigt utan att det tar färg. Häll i buljongen och låt sjuda cirka 15 minuter. Smaksätt med soja, lime och honung.

Skär kycklingköttet i mindre bitar. Du kan servera det varmt eller kallt. Skala och dela äggen, grovriv moroten och skiva salladslöken.

Tillaga nudlarna enligt förpackningen och fördela dem i fyra låga och vida skålar. Häll på buljong så det täcker och fördela resten av ingredienserna i grupper. Servera med sesamfrön, crispy chili, koriander, soja och lime att klämma över.

ingredienser

4

SOPPA

1 liter kycklingbuljong, gärna hemgjord
1 tumstor bit ingefära
1 vitlöksklyfta
1⁄2 chilifrukt
1 stjälk citrongräs
3 msk sesamolja
2–3 msk japansk soja
1⁄2 pressad lime
2 msk honung
200 g äggnudlar

TOPPING

400 g stekt kycklingkött (gärna rest)
4 mjuk- eller löskokta ägg
1 stor morot
2 salladslökar
450 g bladspenat
150 g böngroddar

TILL SERVERING

rostade sesamfrön, svarta eller vita
crispy chili (krispiga chiliflingor i olja, finns i välsorterad matbutik)
1 kruka koriander
japansk soja
2 lime

Dryckestips till receptet
Black Tower Riesling Club Edition

Nr: 57612, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Ramos Elegant White

Fräscht, torrt vitt vin från Portugals mest främsta vinmakare João Portugal Ramos

Nr: 79034, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Hola MZ Rosé by Måns Zelmerlöw

Nu lanserar den folkkäre artisten sitt första stilla rosévin!

Nr: 59620, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!