Huvudrätt

Ramos rapphönsgryta

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök och blanda med vinet och ½ tsk salt. 
  2. Tillsätt rapphönorna i bitar och blanda om. Låt marinera i kylskåp ca 12 timmar.
  3. Skala och skär morötterna i mindre bitar. 
  4. Hetta upp en gryta, gärna gjutjärn, med 2 msk olivolja.
  5. Fräs först löken och vitlöken från marinaden tills de mjuknar. 
  6. Tillsätt sedan köttet och marinaden och fräs på medelhög värme. 
  7. Lägg sedan i morötterna tillsammans med ½ dl vatten, soja och whisky. 
  8. Låt sjuda på låg värme under lock ca 2 timmar. Tillsätt lite vatten om det behövs mer vätska. 
  9. Smaka av med salt och peppar mot slutet av koktiden.

Serveringstips
Servera gärna grytan med ugnsstekt mandelpotatis med rosmarin, smörslungad spenat, lite salladslök och lökchutney.

ingredienser

För 4 personer

3 rapphönor, i bitar (ca 1 kg)
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
2 morötter
1 msk japansk soja
¾ dl whisky
olivolja
vatten
flingsalt
svartpeppar
Dryckestips till receptet
Duorum Reserva

Fylligt vin med en välbalanserad syra och mjuka fina tanniner

Nr: 79203, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Ramos Reserva

Nr: 6139, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Louis Latour Bourgogne Pinot Noir

Elegant pinot noir från Bourgogne

Nr: 71702, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!