rarakor
Förrätt

Råraka med citronkräm och löjrom

Gör så här

  1. Blanda riven potatis med ägg och salt.
  2. Hetta upp lite smör i en stor stekpanna.
  3. Lägg i ca 4 msk potatisblandning per råraka i stekpannan. Tryck ut så att de blir tunna och frasiga i kanterna. Stek ljust bruna ca 3 min på vardera sida på medelvärme.
  4. Rör ihop crème fraiche och citronskal. Smaka av med salt.
  5. Servera rårakorna med citronkräm, löjrom och lite peppar. Dekorera med salladslök och gärna något grönt såsom gräslök eller dill.
ingredienser

4 portioner/8 stycken

6 potatisar, fasta, skalade och grovrivna
2 ägg
1 tsk salt
smör till stekning

Citronkräm
1,5 dl crème fraiche
1 citron, rivet skal
1 krm salt

Till servering
80 g löjrom
2 salladslökar, finstrimlade
svartpeppar

Dryckestips till receptet
Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Nr: 789101, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Beaumont des Crayères Fleur de Prestige Brut

Årgångschampagne till ett unikt pris!

Nr: 74373, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw

En ekologisk cava signerad Måns Zelmerlöw!

Nr: 5026001, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!