rarakor
Förrätt

Rårakor med citronkräm och löjrom

Gör så här

  1. Blanda riven potatis med ägg och salt.
  2. Hetta upp lite smör i en stor stekpanna.
  3. Lägg i ca 4 msk potatisblandning per råraka i stekpannan. Tryck ut så att de blir tunna och frasiga i kanterna.
    Stek ljust bruna ca 3 min på var sida på medelvärme.
  4. Rör ihop crème fraiche och citronskal. Smaka av med salt.
  5. Servera rårakorna med citronkräm, löjrom och lite peppar. Dekorera med salladslök och gärna något fint grönt.
ingredienser

4 portioner/8 stycken

6 potatisar, fasta, skalade och grovrivna
2 ägg
1 tsk salt
smör till stekning

Citronkräm
1,5 dl crème fraiche
1 citron, rivet skal
1 krm salt

Till servering
80 g löjrom
2 salladslökar, finstrimlade
svartpeppar

Dryckestips till receptet
Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Nr: 7891, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Beaumont des Crayères Fleur de Prestige Brut 2012

Årgångschampagne till ett unikt pris

Nr: 72474, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw

En ekologisk cava signerad Måns Zelmerlöw!

Nr: 50260, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!