Huvudrätt

Ravioli med salviasmör och sidfläsk

Gör så här

1. Strimla och stek fläsket tills det får färg. Ta upp och lägg åt sidan. Spara stekfettet.

2. Smält smöret i stekfettet och lägg i hela salviablad. Låt dem puttra med en stund. Håll varmt.

3. Koka ravioli enligt instruktionerna på förpackningen och låt rinna av. Häll smöret över raviolin och strö över fläsket.

4. Hyvla över parmesan och peppra. Servera genast.

ingredienser

4 personer

140 g pancetta, sidfläsk eller bacon
50 g smör
1 näve färsk salvia
2 paket färsk ravioli,
gärna med svampfyllning
färsk parmesan
nymalen svartpeppar

Dryckestips till receptet
Ramos Reserva 75cl

Nr: 613901, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Ramos Reserva

Nr: 6139, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Tommasi Palanca Ripasso

I TOMMASIS RIPASSO FINNS DET BÄSTA FRÅN AMARONEN

Nr: 2133, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!