Huvudrätt

Risotto all amarone

Gör så här

Gör buljongen och låt den stå och sjuda.

Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs vitlök och lök tills löken är genomskinlig. Häll i riset och rör runt så att riskornen täcks av oljan. Tillsätt hälften av vinet och rör ordentligt medan vinet kokar in. Häll i resten av vinet i den sjudande buljongen och koka upp.

Tillsätt den varma buljongen till riset lite i taget och låt vätskan koka in i riset innan mer vätska tillsätts. Rör ofta.

När buljongen börjar ta slut, smaka på risotton. Riskornen ska vara en liten aning ”al dente”, men absolut inte hårda.

Lyft bort kastrullen från värmen, rör ner riven parmesan. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Låt risotton vila några minuter, rör om och garnera med persilja eller rucola.

ingredienser

4

1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, finhackad
400 g arborioris eller carnaroliris
5 dl Tommasi Amarone della Valpolicella Classico
5,5 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
80 g parmesan, riven
Salt och svartpeppar från kvarn
Persilja eller rucola

Dryckestips till receptet
Tommasi Amarone Classico

Ett fylligt rött vin med stor doft och smak, serveras till smakrika rätter eller till hårdostar.

Nr: 22350, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
De BVRIS Amarone Riserva

En elegant premium-amarone i absoluta toppskiktet. Håller världsklass rakt igenom!

Nr: 75393, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Tommasi Palanca Ripasso

I TOMMASIS RIPASSO FINNS DET BÄSTA FRÅN AMARONEN

Nr: 2133, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!