Huvudrätt

Risotto med grönsaker

Gör så här

1. Förbered avorioriset enligt grundrecept på förpackningen.

2. Skölj och grovhacka fänkål, paprika och lök. Stek grönsakerna i olivolja så att de blir mjuka.

3. Blanda ner grönsakerna i den färdiga risotton. Riv över rikligt med parmesan och garnera med basilika och pinjenötter.

ingredienser

4 personer

avorioris
parmesanost
olivolja
1-2 vitlöksklyftor, pressade
1 fänkål
2 paprikor, gärna både gul och röd
1 gul lök
basilika
pinjenötter

Tips
Se till att ha kvar lite kärna i riset så att risotton inte blir grötig. När risotton kokat klart, lägg i en smörklick och blanka av risotton så att den blir extra god.
Dryckestips till receptet
Tommasi Palanca Ripasso

I TOMMASIS RIPASSO FINNS DET BÄSTA FRÅN AMARONEN

Nr: 2133, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!