Plockmat/mingel

Röd endive med ädelostkräm och rostade valnötter

Gör så här

Rosta valnötterna på medelvärme i en torr stekpanna tills de är gyllene. Hacka dem sedan grovt.

Smula ner ädelosten i en bunke. Blanda med crème fraîche.

Plocka bladen på endiven och placera på ett serveringsfat. Klicka ädelostkräm på varje blad. Strössla över rostade nötter.

Ringla honung över bladen och toppa med krasse.

ingredienser

8 blad röd endivesallad
100 g ädelost
2 msk crème fraîche
1⁄2 dl valnötter
1 msk honung
Krasse

Dryckestips till receptet
Duorum Late Bottled Vintage Port

Från den gyllene Duorodalen

Nr: 92667, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Lyngrove Platinum Pinotage

Flerfaldigt prisad Pinotage i världsklass!

Nr: 71579, Rött vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!