Huvudrätt

Rödrissallad med rödbetor, tofu och örtolja

Gör så här

  1. Lägg tofun i press mellan två hushållspapper under något tungt.
  2. Blanda olja, rödvinsvinäger och basilika, och marinera tofun i rumstemperatur i 30 min.
  3. Lägg betorna på den ena halvan av en bakplåtspappersklädd plåt och blanda med olja, salt och peppar. Rosta på 200° i 30 min. Efter 10 min: lägg tofun på den andra halvan av plåten. Rosta tills betorna är mjuka och tofun krispig i kanterna.
  4. Ansa och skär spetskålen i stora bitar. Koka eller förväll i 5 min. Kyl i kallt vatten.
  5. Lägg bovetet i en finmaskig sil. Häll kokande vatten över och låt rinna av. Rosta i torr, het stekpanna tills bovetet börjar knäppa och är krispigt.
  6. Varva ris, betor, spetskål, avokado, hälften av blåbären, mangold/spenat och tofu på ett fat. Ringla över hälften av örtoljan, strö över rostat bovete och toppa med resten av blåbären och finklippt gräslök. Servera med resten av örtoljan.
ingredienser

4 portioner

Grön bas
6 dl kokat rött ris, avsvalnat
6 rödbetor, i klyftor
1 röd spetskål
1 avokado, i skivor
125 g blåbär, färska
65 g mangoldskott eller spenat
1 msk olivolja
½ tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar

Basilikabakad tofu
1 paket naturell tofu, ca 270 g
1 msk kallpressad rapsolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk torkad basilika
½ tsk himalayasalt

Örtolja
1 dl kallpressad olivolja
2 dl blandade färska örter
½ vitlöksklyfta
1 msk limesaft
Himalayasalt och svartpeppar

Topping
½ dl torkat helt bovete
1 kruka gräslök

Dryckestips till receptet
Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till asiatiska rätter

Nr: 6045, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Baciorosa Appassionato

Rom med en djup karaktär

Nr: 72433, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Adorato Appassionato

Torr och fruktig Soave till skaldjur

Nr: 2147, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!