
Huvudrätt
Rödvinsrisotto med rucola
Gör så här
1. Skala och finhacka schalottenlöken. Mjukfräs i hälften av smöret och lite olivolja. Tillsätt riset och låt det bli glansigt.
2. Slå på vin och låt koka in under omrörning. Sänk värmen och tillsätt sedan en kopp buljong i taget under ständig omrörning. Fortsätt tills buljongen tagit slut och riset är mjukt men fortfarande har en kärna. Risotton ska vara krämig och lite rinnande.
3. Rör ner parmesan och resten av smöret. Salta och peppra. Rör om kraftigt.
Servera genast med extra parmesan och rucolablad på toppen.
ingredienser
4 personer
2 schalottenlökar
4 msk smör
olivolja
4 dl risottoris, t. ex. carnaroli eller avorio
2 dl rött vin
ca 1 1/4 l varm grönsaksbuljong
2 dl färskriven parmesan
salt
nymalen svartpeppar
50 g rucola