Huvudrätt

Rödvinsrisotto med rucola

Gör så här

1. Skala och finhacka schalottenlöken. Mjukfräs i hälften av smöret och lite olivolja. Tillsätt riset och låt det bli glansigt.

2. Slå på vin och låt koka in under omrörning. Sänk värmen och tillsätt sedan en kopp buljong i taget under ständig omrörning. Fortsätt tills buljongen tagit slut och riset är mjukt men fortfarande har en kärna. Risotton ska vara krämig och lite rinnande.

3. Rör ner parmesan och resten av smöret. Salta och peppra. Rör om kraftigt.

Servera genast med extra parmesan och rucolablad på toppen.

ingredienser

4 personer

2 schalottenlökar
4 msk smör
olivolja
4 dl risottoris, t. ex. carnaroli eller avorio
2 dl rött vin
ca 1 1/4 l varm grönsaksbuljong
2 dl färskriven parmesan
salt
nymalen svartpeppar
50 g rucola

Dryckestips till receptet
Tommasi Villa Fontana Bardolino

Bardolino DOC

Nr: 71501, Rött vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!