Huvudrätt

Rosmaringrillat lammrack med fänkål

Gör så här

1. Mortla rosmarin, vitlök, peppar och flingsalt med lite olivolja. Gnid in köttbiten med blandningen.

2. Skåra kappan och stick in några rosmarinkvistar i snitten.

3. Dela fänkålen i kvartar och pensla med olivolja.

4. Grilla tills allt fått fin färg, men köttet ska fortfarande vara rosa inuti, innertemperaturen bör vara 60 grader. Du kan också bryna kött och fänkål i en stekpanna och steka klart i 150 grader i ugnen.

5. Låt köttet vila en stund. Servera sedan med fänkålen.

ingredienser

4 personer

3 msk färsk rosmarin + lite extra
5 vitlöksklyftor
nymalen svartpeppar
flingsalt
olivolja
800 g lammrack med fettkappan kvar

Dryckestips till receptet
Vila Santa Reserva

Nyanserat och kryddigt vin

Nr: 12507, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Lyngrove Pinotage

Sydafrikas röda guld

Nr: 28008, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Berton Vineyards The Bonsai

Ett fylligt och fruktigt vin med välintegrerade fattoner och mjuka tanniner.

Nr: 70683, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!