Plockmat/mingel

Rotsellerikräm med kalixrom

Gör så här

  1. Skala och skär sellerin i grova bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Häll av vattnet och mixa sellerin till en puré tillsammans med crème fraichen i matberedare.
  3. Smaka av med citron, salt och peppar. Låt krämen kallna och ställ den i kylen.
  4. Smält smöret i en kastrull på hög värme. Fortsätt värma smöret under vispning tills det får en gyllenbrun färg. Ta bort kastrullen från värmen. 
  5. Lägg upp rotsellerikrämen på 12 skedar och toppa med en liten klick crème fraiche, löjrom och några droppar brynt smör. 
  6. Dra ett par varv med pepparkvarnen och servera omedelbart.
ingredienser

4 personer

300 g rotselleri
3–4 msk crème fraiche
1 tsk pressad citron
flingsalt och nymald svart-
peppar

Till serveringen 
2 msk crème fraiche
50 g kalixlöjrom
25 g smör, bryn

Dryckestips till receptet
Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Nr: 7891, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Gancia Prosecco Brut

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!

Nr: 7879, Mousserande vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
GIOL Prosecco Collio Organic Brut

Ekologisk prosecco från Italien!

Nr: 79043, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!