Huvudrätt

Ryggbiff med hemgjord gnocchi i pecorinosås

Gör så här

  1. Låt köttet vila 30 min i rumstemperatur innan du tillreder det.
  2. Skala och koka potatisen till gnocchin. Pressa den i potatispress eller mosa den fint med en potatisstöt i en stor bunke.
  3. Tillsätt mjölet, lite i taget och arbeta in det tillsammans med ägget och saltet. Arbeta ihop till en smidig deg.
  4. Dela degen i bitar som du rullar till långa korvar, ca 2 cm tjocka. Skär ca 3 cm långa bitar. Tryck till lite lätt med en gaffel för ett randigt mönster. Låt gnocchin vila under plast medan du gör tillbehören.
  5. Hacka vitlöken till såsen och bryn den i en djup panna, utan att den får färg. Häll över vinet och koka ett par minuter. Tillsätt den syrade grädden och osten och låt sjuda några minuter tills det tjocknar.
  6. Blanda i spenaten, lite i taget, och låt den mjukna. Smaka av med honung, salt och peppar.
  7. Lägg gnocchin i en stor gryta med lätt saltat kokande vatten. Låt den koka i ca 5 min eller tills bitarna flyter upp. Häll av vattnet i durkslag.
  8. Vänd i basilikan och gnocchin i såsen precis innan servering.
  9. Koka bönorna 3 min och låt rinna av.
  10. Stek brödsmulor och bacon så att det blir knaprigt och lägg på fat. Stek bönorna snabbt i pannan och peppra lätt.
  11. Stek köttet till önskad stekgrad. Vänd ofta. Salta och peppra efter smak. Låt köttet vila i folie i 5 min innan det skärs upp. 
  12. Servera köttet med gnocchin i såsen samt bönorna med baconpangratton. Ha gärna lite riven pecorino ovanpå bönorna. Garnera med rödbetsskott. 
ingredienser

4 personer

700 g ryggbiff med fettkappa

Gnocchi
600 g mjölig potatis
3 dl vetemjöl
1 ägg
1/2 tsk salt

Pecorinosås
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
3 dl syrad grädde eller crème fraiche
2 dl riven pecorino
200 g babyspenat
1 kruka basilika
1 tsk honung
ev rödbetsskott till garnering

Gröna bönor med baconpangrattato
150 g gröna bönor
50 g bacon
1 skiva surdegsbröd

Dryckestips till receptet
Marqués de Vargas Reserva

En elegant rioja med klassiska undertoner i koncentrat

Nr: 78622, Rött vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer
Ramos Reserva 75cl

Nr: 613901, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Tommasi Valpolicella

Ett fruktigt vin med smak av körsbär och aningen fat

Nr: 72383, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!