Buffé

Sallad med sashimilax

Gör så här

1. Skiva laxen tunt. Gör en marinad av ingefära, lime, sesamolja, olivolja, och japansk soja . Spara hälften av marinaden till dressing. Låt laxen dra i marinaden 15 minuter. 

2. Skala mangon och skär upp den i kuber. Skiva avokadon. Skär löken i tunna skivor och dela dessa på mitten.

3. Lägg upp ruccolan och spenat på ett stort fat.

4. Fördela avokado, mango, lök och sojaböner på salladsbädden.

5. Toppa med den marinerade laxen och strö över cashewnötter och koriander.

ingredienser

500 g salmalax
1 paket djupfrysta sojabönor
2 mogna avokado
100 g ruccola
100 g babyspenat
1 kruka koriander
1 dl cashewnötter
1-2 mango
1 msk  färsk ingefära
1 st lime
2 tsk sesamolja
2 msk olivolja
2 tsk japansk soja

Dryckestips till receptet
Tommasi Le Fornaci Rosé

Finns i Systembolagets beställningssortiment!

Nr: 51885, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
La Genereuse Francine

Frisk rosévin från södra Frankrike!

Nr: 239408, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!