Huvudrätt

Salsiccia med mustig tomatsås

Gör så här

1. Gör små snitt i korven innan du steker eller grillar den, så spricker den inte så lätt.

2. Fräs chili, lök och vitlök i olivoljan så att de blir mjuka i stekpannan. Häll över de finkrossade tomaterna, rödvinet och lägg i lagerbladet. Låt såsen puttra i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Lägg i korven i pannan och ös lite sås över. Servera med en sallad eller ugnsbakad klyftpotatis

ingredienser

4 personer

600 gr färsk salsiccia

Tomatsås
1 hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
4-500 gr krossade tomater
1 dl rött vin
lagerblad
salt och peppar

Dryckestips till receptet
Tommasi Villa Fontana Bardolino

Bardolino DOC

Nr: 71501, Rött vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!