
Huvudrätt
Salviastekt dorada med ratatouille och saffransaioli
Gör så här
En fransk smakrik och vitlöksdoftande rätt med medelhavsfisken Dorada.
1. Hacka löken och vitlöken. Skär zucchini och paprika i mindre bitar.
2. Fräs zucchini och paprika med lök och vitlök i olja i en vid kastrull. Häll över tomatkrosset och koka sakta i 15 minuter. Lägg i basilikan och smaka av med salt.
3. Skala och finhacka vitlöken. Lägg vitlök, äggulor, citron, senap och saffran i en matberedare och starta mixern. Tillsätt oljan droppvis och mixa tills det blir en krämig aioli. Smaka av med salt.
4. Värm grillen eller en stekpanna till medeltemperatur.
5. Pensla fisken med olivolja, salta och lägg salviablad i och på fisken. Stek den i ca 4 minuter på varje sida tills innertemperaturen är 45°C.
6. Dela citronerna och grilla eller stek dem på snittytan ett par minuter till brynt färg.
7. Lägg fisken på ett fat och servera med grillade citroner, ratatouille och saffransaioli.
ingredienser
4 personer
4 dorada ca 1,2 kg, urtagen
2 citroner
salvia, olja och salt
Ratatouille:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
½ zucchini
1 gul paprika
300 g krossade tomater
1 msk finstrimlad basilika
olivolja och salt
Saffransaioli:
1 klyfta vitlök, finhackad
1 ½ tsk pressad citron
1 tsk dijonsenap
½ påse (0,25 g) saffran
1 tsk honung
2 äggulor
3/4 dl olivolja
3/4 dl matolja (neutral smak)
Dryckestips till receptet

Tommasi Le Volpare Soave
Torr och fruktig Soave till skaldjur
Nr: 85547, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Tommasi Adorato Appassionato
Torrt och fruktigt vitt vin till skaldjur
Nr: 2147, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

La Genereuse Francine
Friskt rosévin från södra Frankrike!
Nr: 239408, Rosévin , Friskt & Fruktigt