Efterrätt

Seg och ljuvlig chokladkaka

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 °C.

2. Smält smöret. Bryt ner chokladen i mindre bitar och låt smälta tillsammans med smöret.

3. Vispa ägg och socker i en skål. Blanda ner smör och chokladblandningen i samma skål. Tillsätt vetemjölet. Vispa ihop till en jämn smet. Rör försiktigt i philadelphiaosten och hallonen. Häll över i en smord form med löstagbar kant. Fördela Dumlekolorna jämt i smeten.

4. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Kakan ska kännas kladdig när man tar ut den.

5. Strö lite flingsalt och några hallon på toppen innan servering. Den är god att äta både varm och kall.

ingredienser

6 personer

150 gr smör
150 gr mörk choklad
3 ägg
3 dl råsocker
2 dl vetemjöl
200 gr philadelphiaost
100 gr Dumlekola
1 dl frysta hallon
1 tsk flingsalt

Dryckestips till receptet
Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella

Rött, sött och gott till ost samt dessert!

Nr: 74558, Sött vin , Sött

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!